Συνεργασίες του Εργαστηρίου

  • Συνεργασία με την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας (από Μάιο 2017 έως και σήμερα)

Το Εργαστήριο συνεργάζεται με την ΕΦΕΑ σε μια πληθώρα δράσεων όπως σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης (π.χ. Πρόγραμμα Βελονισμού, κ.ά.), σε σεμινάρια, ημερίδες, καθώς και σε θέματα κλινικής εκπαίδευσης.

  • Συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (από Σεπτέμβριο 2017 – έως και σήμερα)

Το εργαστήριο και τα μέλη του συμμετέχουν στις ερευνητικές, ακαδημαϊκές και κλινκές δράσεις του Ιατρείου Πόνου του Αρεταίειου νοσοκομείου, με την εθελοντική συνδρομή των μελών του στο ιδιαίτερο αντιεκείμενο της Διαχείρισης του Πόνου. Μέσω της εθελοντικής τους συνδρομής, τα μέλη του εργαστηρίου προσφέρουν τις εξειδικευμένες τους υπηρεσίες πάνω στη φυσικοθεραπευτική διαχείριση  επώδυνων μυοσκελτικών προβλημάτων. Η προσφορά του Εργαστηρίου τόσο στους φοιτητές των ΠΑΔΑ και ΕΚΠΑ, στους συναδέλφους Ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας καθώς και στους ασθενείς και τη κοινότητα, είναι τόσο σημαντική που το Ιατρείο Πόνου στηρίζει την παροχή Φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών στη συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΜΦ.

  • Συνεργασία με την Α’ Αναισθησιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (από Σεπτέμβριο 2017 – έως και σήμερα)

Η συνεργασία του ΕΜΦ με την Α’ Αναισθησιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ αφορά τόσο στο ΠΜΣ της Κλινικής πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της αλγολογίας όσο και στη διενέργεια ερευνητικών μελετών είτε προς ολοκλήρωση διπλωματικών μεταπτυχιακών εργασιών είτε διδακτορικών διατριβών.

  • Συνεργασία με το Εργαστήριο Ανατομικής και Ανατομείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (από Σεπτέμβριο 2017 – έως και σήμερα)

Η συνεργασία του ΕΜΦ με την Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αφορά τόσο στα προγράμματα Δια Βίου που συμμετέχουν τα δύο Εργαστήρια όσο και σε εκδηλώσεις, ημερίδες και live workshops που οργανώνονται στο γνωστικό αντικείμενο της μυοσκλετικής ανατομίας με στόχο τη διεξοδική εκπάιδευση των φοιτητών.

  • Συνεργασία ερευνητική – ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική με το Shanghai University of Traditional Chinese Medicine στα αντικείμενα της ιατρικής θεραπευτικής άσκησης της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και του Βελονισμού (από Οκτώβριος 2017 έως σήμερα)

Στις 28 Οκτωβρίου 2017, κατά την εναρκτήρια τελετή του 14ου συνεδρίου China – Shanghai International Symposium on Qigong Science (27 – 29 Οκτ. 2017) στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 καθηγητές και ερευνητές από την Κίνα, Αμερική, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σερβία, Σιγκαπούρη και Ταιβάν, ο Καθηγητής Γεώργιος Γεωργούδης, με την ιδιότητα του ως Διευθυντής του Εργαστηρίου και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου του ΙΔΒΕ στον Βελονισμό υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Καθηγήτρια Li Jie Ph.D, Director Shanghai Qigong Research Institute του Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.
Έκτοτε έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τις πρυτανικές αρχές των δύο Πανεπιστημίων δημιουργώντας μια πρότυπη κλινική το Greek TaiJi Health Center μέσα στο ΠΑΔΑ. Στο Greek TaiJi Health Center εφαρμόζεται συνδυασμένη προσέγγιση ασθενών με Παραδοσιακές μεθόδους της Κινέζικης Ιατρικής και των σύγχρονων τεχνικών που εφαρμόζονται στο Δυτικό πολιτισμό, ενώ λειτουργεί και σαν πρότυπο (lege artis) κέντρο εκπαίδευσης σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

  • Συνεργασία με το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας